PDA

View Full Version : Mail Login


linutzy
1st September 2005, 17:05
I am not able to login to login to https://www.domain.com:81/mailuser/

I have Mailuser Login checked and saved and have recreated the account a number of times.

To Login I use the prefix web2_someuser and the password.

It says on the error page Error: User error: Unknown AUTHORIZATION state command


Please help and thank you

till
1st September 2005, 17:08
I am not able to login to login to https://www.domain.com:81/mailuser/

I have Mailuser Login checked and saved and have recreated the account a number of times.

To Login I use the prefix web2_someuser and the password.

It says on the error page Error: User error: Unknown AUTHORIZATION state command


Please help and thank you

The user authorization is against the pop3 server on localhost. Did you have installed a pop3 server that listens on localhost?

linutzy
1st September 2005, 17:31
I've installed everything that is on the falkotimme.com and ispconfig site to a tee.

Also POP3-Server: Online

adamluz
1st September 2005, 18:33
I am not able to login to login to https://www.domain.com:81/mailuser/

I have Mailuser Login checked and saved and have recreated the account a number of times.

To Login I use the prefix web2_someuser and the password.

It says on the error page Error: User error: Unknown AUTHORIZATION state command


Please help and thank you

Try to login using the full e-mail address rather than the username.

linutzy
2nd September 2005, 00:17
Yeah that also did not work. The format is web2_somename

till
2nd September 2005, 08:59
Yeah that also did not work. The format is web2_somename

I think we have to debug this in the scripts.

Open the script

/home/admispconfig/ispconfig/web/mailuser/lib/classes/pop3.inc.php

with an editor and set the line (line nr. 21)

var $debug=0;

to

var $debug=1;

Then try to login again and post the debugging output here. If there is your password in the debug output, replace it by xxxx before you post it here :D

linutzy
2nd September 2005, 19:43
Connecting to localhost ... < +OK POP3 localhost.localdomain v2003.83 server ready > USER web2_marko < -ERR Unknown AUTHORIZATION state command Closing connection.


And I changed it to local server.

falko
2nd September 2005, 20:55
Which howto did you follow? What POP3 server is installed?

linutzy
2nd September 2005, 21:57
It was the debian 3.1 howto on your site using 2.0. I think I will try to install it again. This time I will not make any manual changes to apache. I will follow it to a tee again.

linutzy
3rd September 2005, 19:20
I've just installed ISPconfig again from scratch (including a fresh install of debian) and when I try to login as to
https://www.domainname.net:81/mailuser.

During the install I used the "standard" option to avoid doing this "A Note On SuExec" So the install is about as exact as you can get. Also I'm only going to be working with 1 domain now to avoid any issues.

I still get the same error as posted above.

First when I login for the very first time I see the following under admin

- admin
+ [folder] [Green Pencil] Reseller
+ [folder] [Green Pencil] Clients
+ [folder] [Green Penicl] Sites

If I click the green pencils for Reseller, Clients, Sites I get
1) Reseller>
Group: Admin
Surname: Anbieter
In Folder: admin, clients, sites

2) Clients>
Group: Admin
Surname: Kunden
In Folder: admin, Resseller, sites

3) Sites>
Group: Admin
Surname: Web
In Folder: admin, Resseller, sites


What do these mean and do they effect anything when I create a new reseller? These are not folders or files I have created, just wondering if they have any effect on me creating sites and folders later on?

Also what does Ordner Bearbeiten mean?

till
4th September 2005, 07:48
I've just installed ISPconfig again from scratch (including a fresh install of debian) and when I try to login as to
https://www.domainname.net:81/mailuser.

During the install I used the "standard" option to avoid doing this "A Note On SuExec" So the install is about as exact as you can get. Also I'm only going to be working with 1 domain now to avoid any issues.

I still get the same error as posted above.

First when I login for the very first time I see the following under admin

- admin
+ [folder] [Green Pencil] Reseller
+ [folder] [Green Pencil] Clients
+ [folder] [Green Penicl] Sites

If I click the green pencils for Reseller, Clients, Sites I get
1) Reseller>
Group: Admin
Surname: Anbieter
In Folder: admin, clients, sites

2) Clients>
Group: Admin
Surname: Kunden
In Folder: admin, Resseller, sites

3) Sites>
Group: Admin
Surname: Web
In Folder: admin, Resseller, sites


What do these mean and do they effect anything when I create a new reseller? These are not folders or files I have created, just wondering if they have any effect on me creating sites and folders later on?

Also what does Ordner Bearbeiten mean?


They are the default Folders. You can delete them, rename then or let them where they are. You can think of the tree a the left as of your filesystem, make new folders and put your resellers, clients and websites in the folders you like.

Kunden => Customers
Anbieter => Resellers

There seems to be some wrong translations that has to be fixed. The Field "Surname" means must be "parent Folder". Ordner bearbeiten means edit Folder.

If you get still the same error when logging in as mailuser:

1) have you created a new client?
2) have you created a new website, where mailuser login is activated?
3) have you created a new mailuser?

Then wait about a minute to let ISPConfig change your configuration, go to the mailuser login and login with web1_xxxx and the password for this user.

tantus
4th May 2006, 22:28
I have a fairly new install up and running. Everything works great (multiple sites, joomla, proftp, client login). I'm having mailuser problems.

site admin email works through the cpanel, login into https://nurturingctr.org:81/webmail/ and via imap address in outlook. I can't login with a mailuser for the site even though Mail User login is checked. This fails in all the above access trys as well as http://nurturingctr.org:81/username or https://nurturingctr.org:81/username (both these give me a "page cannot be found" error. Nurturingctr.org is valid DNS entry and site is operational. I've noticed when I go back into the Web-Manager control panel and look at ISP Site - Basis the Mailuser Login says 1 yet there are two accounts (admin's email and user1) is this correct (ie. means one mailuser IN ADDITION to the admin)?

I've have ISPConfig 2.2.1 running on FC4 (postfix, ssalauthd) and used your great HowTo and it installed without problem.

Any thoughts on what I've set incorrectly?
Lou

till
5th May 2006, 09:11
There is no such login like https://nurturingctr.org:81/username or http://nurturingctr.org:81/username in ISPConfig.

1) You cannot login with mailuser accounts in ISPConfig.

2) You can login with your email address to https://nurturingctr.org:81/mailuser/ if you enabled this setting for the website.

tantus
5th May 2006, 16:33
till,
I'm sorry for not being clear, but it was the email address. I have a domain with to users with emails
domain - nurturingctr.org admin user email is ncadmin@nurturingctr.org and user email is user1@nurturingctr.org.

login/send/receive work fine for ncadmin@nurturingctr.org

the following fail:
http://nurturingctr.org:81/user1 (get page cannot be displayed error)
https://nurturingctr.org:81/user1 (get page cannot be found error)
http://nurturingctr.org:81/user1@nurturingctr.org (get page cannot be found error)
https://nurturingctr.org:81/user1@nurturingctr.org (get page cannot be found error)

Mailuser Login on ISP Site > Basis is checked
no error messages encountered creating site or email user.

thanks for your help,
Lou

till
5th May 2006, 17:21
What do you think that you reach with these URL's?

the following fail:
http://nurturingctr.org:81/user1 (get page cannot be displayed error)
https://nurturingctr.org:81/user1 (get page cannot be found error)
http://nurturingctr.org:81/user1@nurturingctr.org (get page cannot be found error)
https://nurturingctr.org:81/user1@nurturingctr.org (get page cannot be found error)

There is no function in ISPConfig that uses these URL's, thats why you get the correct message that there is no such page.

tantus
5th May 2006, 19:27
What do you think that you reach with these URL's?

the following fail:
http://nurturingctr.org:81/user1 (get page cannot be displayed error)
https://nurturingctr.org:81/user1 (get page cannot be found error)
http://nurturingctr.org:81/user1@nurturingctr.org (get page cannot be found error)
https://nurturingctr.org:81/user1@nurturingctr.org (get page cannot be found error)

There is no function in ISPConfig that uses these URL's, thats why you get the correct message that there is no such page.
Thanks for your patience.
I finally get it! You meant actually type 'mailsuer' not the username!!!! I logged in without problem.

I risk asking another dumb question, but here it is...
when i log on as a spcific mailuser I get an ISPConfig page with a left hand menu that's titled "Email Account" and working links for Use & Email, Autoresponder, Forwarder, Spamfilter and Language. The first page when logging in say "Welcome..." Should I see a link for the webmail interface automatically. I'm probably missing something simple but I didn't see it in the manual.

lou

falko
5th May 2006, 20:10
No, there's no link to the webmail interface in the mailuser interface. That link exists only in the main ISPConfig under "Tools".