PDA

View Full Version : Cannot receive emails


skeeta
1st September 2005, 16:21
I have a fresh FC4 installation (using perfect Fedora 4...) and installed ISPConfig as per the installation guide.

After setting up a site with a few email users, I can successfully send emails outside of my domain/network but I am unable to receive any, from any source.

Using WebMiau locally, I simply get no messages and NO error messages either.
Sending via my isp mail account (using Incredimail on XP) to my domain I get
"554 <someone@mydomain.com> Relay access denied (in reply to RCPT TO command)"

A "tail" from /var/log/maillog is included below.
Any help would be greatly appreciated.


Sep 1 21:45:23 www postfix/local[24898]: 522C55D6C21: to=<pwoodforde@worldshedsports.com.au>, relay=local, delay=8840, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Sep 1 21:45:23 www sendmail[24911]: j81CFNkG024911: to=admispconfig@localhost, ctladdr=ron (10005/10001), delay=00:00:00, xdelay=00:00:00, mailer=relay, pri=30090, relay=[127.0.0.1] [127.0.0.1], dsn=2.0.0, stat=Sent (Ok: queued as 7BBAF5D6C1E)
Sep 1 21:45:23 www postfix/smtpd[24927]: disconnect from www.worldshedsports.com.au[127.0.0.1]
Sep 1 21:45:23 www postfix/local[24928]: 7BBAF5D6C1E: to=<admispconfig@www.worldshedsports.com.au>, relay=local, delay=0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Sep 1 21:45:23 www postfix/qmgr[24185]: 7BBAF5D6C1E: removed
Sep 1 21:45:23 www postfix/local[24899]: 522C55D6C21: to=<ron@worldshedsports.com.au>, relay=local, delay=8840, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
Sep 1 21:45:23 www postfix/qmgr[24185]: 522C55D6C21: removed
Sep 1 21:46:20 www ipop3d[24980]: pop3 service init from 127.0.0.1
Sep 1 21:46:21 www ipop3d[24980]: Login user=les host=www.worldshedsports.com.au [127.0.0.1] nmsgs=0/0
Sep 1 21:46:21 www ipop3d[24980]: Logout user=les host=www.worldshedsports.com.au [127.0.0.1] nmsgs=0 ndele=0
[root@www skeeta]#

till
1st September 2005, 17:06
I have a fresh FC4 installation (using perfect Fedora 4...) and installed ISPConfig as per the installation guide.

After setting up a site with a few email users, I can successfully send emails outside of my domain/network but I am unable to receive any, from any source.

Using WebMiau locally, I simply get no messages and NO error messages either.



Have you set the maildir / mbox setting in the ISPConfig Controlpanel correct for your linux distro? The setting is in the controlpanel under management > Server > Settings Email.

Sending via my isp mail account (using Incredimail on XP) to my domain I get
"554 <someone@mydomain.com> Relay access denied (in reply to RCPT TO command)"


Did your email client uses SMTP authentication when it conects to the mailserver?

skeeta
2nd September 2005, 11:21
Hi,
1. Yes MailDir is set.
2. Mail errors are received when sent via another mail server, not ME using my mail server to send emails.

BTW: I installed WebMiau & have not modified any settings. I not only don't receive emails, I receive NO returned emails/error messages when I use WebMiau.

When using outlook express and attempting to use my mail server for reading and sending emails I get a POP3 Port 110 and SMPT Port 25 socket errors (Error 10061)

Cheers
Skeeta

till
2nd September 2005, 11:23
Hi,
1. Yes MailDir is set.
2. Mail errors are received when sent via another mail server, not ME using my mail server to send emails.

BTW: I installed WebMiau & have not modified any settings. I not only don't receive emails, I receive NO returned emails/error messages when I use WebMiau.

When using outlook express and attempting to use my mail server for reading and sending emails I get a POP3 Port 110 and SMPT Port 25 socket errors (Error 10061)

Cheers
Skeeta


is the domain you wnat to receive email for in the file /etc/postfix/local-host-names ?

skeeta
2nd September 2005, 11:53
The domain in in /etc/postfix/local-host-names.

I have just noticed that the virtusertable has entries with a "www" hostname
(ie. les@www.worldshedsports.com.au)

I also notice that when I login to WebMiau using les@www.worldshedsports.com.au as the user I get to see quota info. When I use just les@worldshedsports.com.au I don't see it.
Still No Mail though getting through to mail client but emails are in user directories!

Thanks for your quick response.

skeeta
2nd September 2005, 12:08
Success of sorts!!!

If I send email to les@www.worldshedsports.com.au I receive them if I login as les@www.worldshedsports.com.au.

Next question is WHAT DID I DO WRONG or how do I get rid of the "www" ?

till
2nd September 2005, 12:11
Success of sorts!!!

If I send email to les@www.worldshedsports.com.au I receive them if I login as les@www.worldshedsports.com.au.

Next question is WHAT DID I DO WRONG or how do I get rid of the "www" ?

Does the website: www.worldshedsports.com.au has a Co-Domain worldshedsports.com.au ? If not, add this co-domain, it is normally added automatically if you create a new website.

skeeta
2nd September 2005, 12:15
When the site was first added it left the HOST blank.
In my WISDOM I added the "www to the HOST field".
Should I simply clear the HOST field?

till
2nd September 2005, 12:16
Still No Mail though getting through to mail client but emails are in user directories!

Then set the maildelivery in the controlpanel to mbox (uncheck the maildir checkbox), wait a minute, then send an email to a user and check if you cn receive the mail now.

till
2nd September 2005, 12:21
When the site was first added it left the HOST blank.
In my WISDOM I added the "www to the HOST field".
Should I simply clear the HOST field?

No, leave the www in the site settings and add the Co-Domain with an empty host field.

skeeta
3rd September 2005, 10:14
Problem Solved.
Thanks heaps