PDA

View Full Version : (2.0.7) postfix error "greeted me with my own hostname"


jnoble
24th August 2005, 03:00
here a strange one for ya, (and yes, I did check the forums, and google :) )

when sending my test server mail, grom my gmail account I get this in the log:


Aug 23 16:40:09 server1 postfix/smtpd[13032]: connect from wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:10 server1 postfix/smtpd[13032]: 10C69275974: client=wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/cleanup[13036]: 10C69275974: message-id=<a07b10e105082316401f99b6b9@mail.gmail.com>
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/qmgr[12076]: 10C69275974: from=<morcoth@gmail.com>, size=1598, nrcpt=1 (queue active)
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/smtpd[13032]: disconnect from wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: connect from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]

Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: warning: host wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34] greeted me with my own hostname wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net

Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: warning: host wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34] replied to HELO/EHLO with my own hostname wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: 10C69275974: to=<web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net>, orig_to=<james@verdehosting.com>, relay=wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34], delay=3, status=bounced (mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops back to myself)
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: lost connection after EHLO from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: disconnect from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/cleanup[13036]: 36380275976: message-id=<20050823234012.36380275976@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net>
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/qmgr[12076]: 36380275976: from=<>, size=3633, nrcpt=1 (queue active)
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/qmgr[12076]: 10C69275974: removed


and needless to say, the email never gets there, I got this back to gmail:

The Postfix program

<web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net> (expanded from
<james@verdehosting.com>): mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops
back to myself


Final-Recipient: rfc822; web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
Original-Recipient: rfc822; james@verdehosting.com
Action: failed
Status: 5.0.0
Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops
back to myself


how odd, Ill be back in the morning, Thanks again,

James

till
24th August 2005, 10:17
here a strange one for ya, (and yes, I did check the forums, and google :) )

when sending my test server mail, grom my gmail account I get this in the log:


Aug 23 16:40:09 server1 postfix/smtpd[13032]: connect from wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:10 server1 postfix/smtpd[13032]: 10C69275974: client=wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/cleanup[13036]: 10C69275974: message-id=<a07b10e105082316401f99b6b9@mail.gmail.com>
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/qmgr[12076]: 10C69275974: from=<morcoth@gmail.com>, size=1598, nrcpt=1 (queue active)
Aug 23 16:40:11 server1 postfix/smtpd[13032]: disconnect from wproxy.gmail.com[64.233.184.199]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: connect from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]

Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: warning: host wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34] greeted me with my own hostname wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net

Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: warning: host wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34] replied to HELO/EHLO with my own hostname wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtp[13037]: 10C69275974: to=<web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net>, orig_to=<james@verdehosting.com>, relay=wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34], delay=3, status=bounced (mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops back to myself)
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: lost connection after EHLO from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/smtpd[13032]: disconnect from wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net[24.120.225.34]
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/cleanup[13036]: 36380275976: message-id=<20050823234012.36380275976@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net>
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/qmgr[12076]: 36380275976: from=<>, size=3633, nrcpt=1 (queue active)
Aug 23 16:40:12 server1 postfix/qmgr[12076]: 10C69275974: removed


and needless to say, the email never gets there, I got this back to gmail:

The Postfix program

<web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net> (expanded from
<james@verdehosting.com>): mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops
back to myself


Final-Recipient: rfc822; web07_james@wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net
Original-Recipient: rfc822; james@verdehosting.com
Action: failed
Status: 5.0.0
Diagnostic-Code: X-Postfix; mail for wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net loops
back to myself


how odd, Ill be back in the morning, Thanks again,

James


Have you tried to put this:

wsip-24-120-225-34.lv.lv.cox.net

at the end of the file:

/etc/postfix/local-host-names

jnoble
25th August 2005, 00:48
That did it, Thanks again.

trexen
1st May 2009, 02:58
I got the same error but the domain i try to mail is att the same server and i mail from a domain at the same server to.

cut from syslog:
--------------------------------------------------------------------------May 1 00:57:04 mail postfix/smtpd[10486]: connect from unknown[80.xx.xx.181]
May 1 00:57:06 mail postfix/smtpd[10486]: 18FC32200B2: client=unknown[80.216.xx.181], sasl_method=LOGIN, sasl_username=web13_marcus
May 1 00:57:06 mail postfix/cleanup[10406]: 18FC32200B2: message-id=<02a301c9c9e7$944fdce0$bcef96a0$@lindberg@mydomain. se>
May 1 00:57:07 mail postfix/qmgr[9302]: 18FC32200B2: from=<my.name@mydomain.se>, size=20348, nrcpt=1 (queue active)
May 1 00:57:07 mail postfix/smtpd[10402]: connect from static-213-xx-xx-61.sme.bredbandsbolaget.se[213.xx.xx.61]
May 1 00:57:07 mail postfix/smtp[10487]: warning: host mail.mydomain.se[213.xx.xx.61]:25 greeted me with my own hostname

mail.serverdomain.com
May 1 00:57:07 mail postfix/smtp[10487]: warning: host mail.mydomain.se[213.xx.xx.61]:25 replied to HELO/EHLO with my own hostname

mail.serverdomain.com
May 1 00:57:07 mail postfix/smtp[10487]: 18FC32200B2: to=<anders@customerdomain.se>, relay=mail.mydomain.se[213.xx.xx.61]:25, delay=1.8,

delays=1.8/0.04/0.02/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for customerdomain.se loops back to myself)
May 1 00:57:07 mail postfix/smtpd[10402]: disconnect from static-213-xx-xx-61.sme.bredbandsbolaget.se[213.xx.xx.61]
May 1 00:57:07 mail postfix/cleanup[10406]: D26B122012E: message-id=<20090430225707.D26B122012E@mail.serverdomain.com>
May 1 00:57:07 mail postfix/qmgr[9302]: D26B122012E: from=<>, size=22266, nrcpt=1 (queue active)
May 1 00:57:07 mail postfix/bounce[10488]: 18FC32200B2: sender non-delivery notification: D26B122012E
May 1 00:57:07 mail postfix/qmgr[9302]: 18FC32200B2: removed
May 1 00:57:08 mail postfix/pickup[9301]: 29FC92200B8: uid=10010 from=<web13_marcus>
May 1 00:57:08 mail postfix/cleanup[10406]: 29FC92200B8: message-id=<20090430225708.29FC92200B8@mail.serverdomain.com>
May 1 00:57:08 mail postfix/qmgr[9302]: 29FC92200B8: from=<web13_marcus@mail.serverdomain.com>, size=431, nrcpt=1 (queue active)
May 1 00:57:08 mail postfix/local[10407]: 29FC92200B8: to=<admispconfig@localhost.localdomain>, relay=local, delay=0.28, delays=0.21/0/0/0.07,

dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
May 1 00:57:08 mail postfix/qmgr[9302]: 29FC92200B8: removed
May 1 00:57:10 mail postfix/smtpd[10486]: disconnect from unknown[80.216.63.181]
May 1 00:57:14 mail postfix/local[10424]: D26B122012E: to=<web13_marcus@mail.serverdomain.com>, orig_to=<my.name@mydomain.se>,

relay=local, delay=6.3, delays=0.06/0/0/6.3, dsn=2.0.0, status=sent (delivered to command: /usr/bin/procmail -f-)
May 1 00:57:14 mail postfix/qmgr[9302]: D26B122012E: removed
--------------------------------------------------------------------------

i got 3 external DNS servers running fine.
got 2.2.31 and Debian etch

i donīt know if it was after i upgrade from 2.2.27 ithe error starts but before it was no problem to mail the other domain.

i Just did an uppgrade to 2.2.32 works fine but still th same problem as before, cant send to a specific domain..
------
I have try many things now, delete the co-domains, on/off DNS MX records, create new users and som on, nothing works, any sugestions ?
also check my external DNS servers whit several tools all works out fine.
I have seach the internet but i cant find any other goog information.

plz help
Regards
//Marcus :confused:

falko
1st May 2009, 19:19
May 1 00:57:07 mail postfix/smtp[10487]: 18FC32200B2: to=<anders@customerdomain.se>, relay=mail.mydomain.se[213.xx.xx.61]:25, delay=1.8,

delays=1.8/0.04/0.02/0, dsn=5.4.6, status=bounced (mail for customerdomain.se loops back to myself)Please add customerdomain.se at the end of /etc/postfix/local-host-names and restart Postfix.

trexen
1st May 2009, 19:26
Then i got this:
--------------
May 1 18:18:14 mail postfix/smtpd[27091]: connect from unknown[80.216.63.181]
May 1 18:18:14 mail postfix/smtpd[27091]: NOQUEUE: reject: RCPT from unknown[80.xx.xx.181]: 550 5.1.1 <temp@customerdomain.se>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table; from=<my.name@mydomain.se> to=<temp@customerdomain.se> proto=ESMTP helo=<MarcusPC2>
May 1 18:18:18 mail postfix/smtpd[27091]: disconnect from unknown[80.xx.xx.181]
----------

and returning mail:
------------
The following recipient(s) cannot be reached:

'temp@customerdomain.se' on 2009-05-01 18:23
550 5.1.1 <temp@customerdomain.se>: Recipient address rejected: User unknown in local recipient table
-------------------

Regards
//Marcus

trexen
2nd May 2009, 00:30
I was checking local-host-names and some how there was some error another company got mixtup, ex: web1_user@domain1.com web12_user
realy weard, then i empty recycle bin in admin interface and got rid och lots of shit, then all works again.

thanks for letting me thingk loud, and whrite lots of shit, now its solved =)

Regards
Marcus :)