PDA

View Full Version : (ISP3) Error: configuration file /etc/getmail/*.conf does not exist


loge
8th March 2009, 11:52
This is what i get when i look in the "ISPConfig Cron Log":

Error: configuration file /etc/getmail/*.conf does not exist
Error: configuration file /etc/getmail/*.conf does not exist
Error: configuration file /etc/getmail/*.conf does not exist
Error: configuration file /etc/getmail/*.conf does not exist
Error: configuration file /etc/getmail/*.conf does not exist
....


I followed the "Perfect Setup on lenny". Everything else works like a charm up until now.. but this one looks ugly....

Thanks for infos....

Marc

till
8th March 2009, 13:50
Thats absolutely ok and not an error. This message pppaers when no fetchmail job exists.

elchequimbiri
27th March 2009, 03:51
Hello

I am moving to a new server and I want to retrive mail via fetchmail.

I followed the Perfect Setup on lenny and install first the ISPConfig-3.0.1.tar.gz and the svn version. The same errors in both cases.

I have this errors when I run /usr/local/ispconfig/server/scripts/run-getmail.sh

Delivery error (command sendmail 23965 error (127, exec of command sendmail failed (refuse to invoke external commands as root or GID 0 by default)))
msg 1/34 (15499 bytes), delivery error (command sendmail 23965 error (127, exec of command sendmail failed (refuse to invoke external commands as root or GID 0 by default)))

And in
In /var/log/ispconfig/cron.log

Error: unknown argument(s) ['/etc/getmail/mail.***.com_user@***.com.conf'] ; try --help


Any sugestions?

Thanks,
Elche

falko
27th March 2009, 16:03
This has been fixed in SVN already. We will release an update next week. :)

dragons
10th June 2009, 03:54
I am also getting this error with ISPConfig0.0.1.3 and getmail-4.9.0-1.el5.rf.noarch on CentOS 5.3, is there a way to make it happy and stop the error?

till
10th June 2009, 08:34
This is not an error. This message just means that you did not create a fetchmail account yet on your system.

wouterw
21st June 2009, 23:49
Hello,

/usr/local/bin/run-getmail.sh
Error: configuration file /etc/getmail/*.conf does not exist

I'm getting this same errors in ISPC Cron Log. I have multiple mailboxes configured. Problem is that I do not recieve any mail.

I upgraded to 3.0.1.3 today and reconfigured the services. I'm running on CentOS 5.3.

Thanks in advance,

Wouter

till
22nd June 2009, 12:32
Please see #2 in this thread.

wouterw
22nd June 2009, 12:53
Please see #2 in this thread.

Ok, thank you.

Could you tell me why I do not receive any mail then? Some entries are on the filesystem in for example /var/spool/postfix/deferred/2/24EA014F02FB. This mail does not show up in my IMAP mailbox however.

wouterw
22nd June 2009, 15:23
ok, I found these errors in the mail log:

Jun 22 12:59:02 s1279 postfix/qmgr[3495]: 0D51814F0340: to=<root@***.nxs.nl>, relay=none, delay=47590, delays=47590/0.05/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]: Connection refused)
Jun 22 12:59:02 s1279 postfix/qmgr[3495]: EE12314F0342: to=<root@***.nxs.nl>, relay=none, delay=47290, delays=47290/0.05/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]: Connection refused)
Jun 22 12:59:02 s1279 postfix/qmgr[3495]: 4918A14F034C: to=<root@***.nxs.nl>, relay=none, delay=35891, delays=35891/0.05/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]: Connection refused)
Jun 22 12:59:02 s1279 postfix/qmgr[3495]: 388DE14F02F0: to=<wouter@***.com>, relay=none, delay=56302, delays=56302/0.06/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]: Connection refused)
Jun 22 12:59:02 s1279 postfix/qmgr[3495]: 9262A14F0466: to=<***@***.nl>, relay=none, delay=1962, delays=1962/0.07/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]: Connection refused)
Jun 22 12:59:02 s1279 postfix/qmgr[3495]: 96EEA14F031C: to=<***@***.nl>, relay=none, delay=55789, delays=55789/0.07/0/0, dsn=4.4.1, status=deferred (delivery temporarily suspended: connect to 127.0.0.1[127.0.0.1]: Connection refused)

..

Jun 22 13:03:11 s1279 imapd: Connection, ip=[::ffff:127.0.0.1]
Jun 22 13:03:11 s1279 imapd: LOGIN, user=wouter@***.com, ip=[::ffff:127.0.0.1], port=[52123], protocol=IMAP
Jun 22 13:03:11 s1279 imapd: LOGOUT, user=wouter@***.com, ip=[::ffff:127.0.0.1], headers=0, body=0, rcvd=87, sent=391, time=0
Jun 22 13:03:31 s1279 postfix/smtpd[25663]: connect from bb121-6-40-42.singnet.com.sg[121.6.40.42]
Jun 22 13:03:34 s1279 postfix/smtpd[25663]: NOQUEUE: reject: RCPT from bb121-6-40-42.singnet.com.sg[121.6.40.42]: 554 5.7.1 <citymgr@gtcom.nl>: Relay access denied; from=<soniat@baptiststandard.com> to=<citymgr@gtcom.nl> proto=ESMTP helo=<bb121-6-40-42.singnet.com.sg>


Someone got any clue?

till
22nd June 2009, 16:04
Please restart postfix and amavisd and then check the mail log and error log again.

wouterw
22nd June 2009, 16:40
Ok, I'm getting closer.

Earlier, I uninstalled amavis and clamav since I do my spam filtering with google / postini. I guess the problem is related to that. Trying to confirm that, I got the following error during re-installing amavis:
# yum install amavisd-new
Loaded plugins: fastestmirror
Loading mirror speeds from cached hostfile
* rpmforge: ftp-stud.fht-esslingen.de
* base: centos.mirror.transip.nl
* updates: centos.mirror.transip.nl
* addons: centos.mirror.transip.nl
* extras: centos.mirror.transip.nl
Setting up Install Process
Parsing package install arguments
Resolving Dependencies
--> Running transaction check
---> Package amavisd-new.i386 0:2.5.4-1.el5.rf set to be updated
--> Processing Dependency: lzop for package: amavisd-new
--> Running transaction check
---> Package lzop.i386 0:1.01-2.el5.rf set to be updated
--> Processing Dependency: liblzo.so.1 for package: lzop
--> Finished Dependency Resolution
lzop-1.01-2.el5.rf.i386 from rpmforge has depsolving problems
--> Missing Dependency: liblzo.so.1 is needed by package lzop-1.01-2.el5.rf.i386 (rpmforge)
Error: Missing Dependency: liblzo.so.1 is needed by package lzop-1.01-2.el5.rf.i386 (rpmforge)


I am unable to fix this.

Another issue arose after doing a yum upgrade. This installs a more recent postfix version without mysql support. Causing postfix fails to load. This can only be fixed by reinstalling the (outdated) custom built rpm:

cd /usr/src/redhat/RPMS/i386/
rpm -Uvh --force postfix-2.3.3-2.1.i386.rpm

till
22nd June 2009, 16:52
Earlier, I uninstalled amavis and clamav since I do my spam filtering with google / postini.

Sorry but thats not funny anymore. You uninstall requirements of ISPConfig and then complain that something is not working anymore and we try here to figure out your problem and you do not even mention that you uninstalled parts of the email system!

wouterw
22nd June 2009, 17:06
Sorry but thats not funny anymore. You uninstall requirements of ISPConfig and then complain that something is not working anymore and we try here to figure out your problem and you do not even mention that you uninstalled parts of the email system!

I'm sorry for that. From the install guide, I did not understand it was a requirement. Furthermore I am not complaining, only asking for help, fixing the errors I encounter, and keeping you up to date. I think ISPconfig is a nice piece of software that fits the goal, for free. And I am glad you're even providing support on it. Thanks for that.

From you're last post, I found out this amavis is required for the configuration, so I'am trying to reinstall it, without luck so far.

till
22nd June 2009, 17:10
Everything in the install guide is required for ispconfig. If you reinstall amavis or any other software after you installed ispconfig, the the config files written by ISPConfig get overwritten so your setup will not work. You will have to download ispconfig again and run the update.php script, then choose to reconfigure services during update.

Also please be aware that you dont update for fedore 11 as this is not supported yet by ISPConfig 3 as many software like courier can not be compiled anymore on fedora 11 due to the change of the glibc library that the fedora project has done.

wouterw
22nd June 2009, 17:16
Ok, thank you. I'll try to reinstall as much as possible in the correct order.

wouterw
22nd June 2009, 19:27
Ok, mail is flowing in now :)

I downgraded lzo to resolve to mentioned dependency problems:
rpm -ivh --force lzo-1.08-5.el5.rf.i386.rpm

Then reinstalled clamav, amavisd-new etc. Then updated ispconfig and reconfigured the services.

Thanks for your support till.

MrM
3rd July 2009, 12:26
Thats absolutely ok and not an error. This message pppaers when no fetchmail job exists.

Hi, till,

What can I do if I don't use getmail, but would like to stop it from cluttering my cron.log file?

On a related note, where can I find a crontab log, detailing which cronjobs were run at what time? The file /var/log/ispconfig/cron.log does not appear to be it.

till
3rd July 2009, 12:40
What can I do if I don't use getmail

E.g. Remove the getmail cronjob from the crontab of the getmail user.

On a related note, where can I find a crontab log, detailing which cronjobs were run at what time? The file /var/log/ispconfig/cron.log does not appear to be it.

as root user:

crontab -l

MrM
3rd July 2009, 12:49
E.g. Remove the getmail cronjob from the crontab of the getmail user.
Thanks, I will do that.

as root user:

crontab -l
This command shows which cronjobs should run. I'm looking for a log detailing which cronjobs have run.

falko
4th July 2009, 14:30
I'm looking for a log detailing which cronjobs have run.Take a look at /var/log/syslog or /var/log/messages.

MrM
4th July 2009, 15:12
Thanks, falko. I feel silly now. :o

MrM
4th July 2009, 16:33
falko,

I've now changed the syslog config to log cronjobs in a separate log file like this:
*.*;auth,authpriv.none,cron.none -/var/log/syslog
cron.* /var/log/cron.log

Could this in any way adversely affect ISPConfig?

falko
5th July 2009, 12:47
Not that I know.

cobro
30th October 2009, 19:51
--> Processing Dependency: liblzo.so.1 for package: lzop
---> Package sgpio.i386 0:1.2.0_10-2.el5 set to be updated
--> Finished Dependency Resolution
lzop-1.01-2.el5.rf.i386 from installed has depsolving problems
--> Missing Dependency: liblzo.so.1 is needed by package lzop-1.01-2.el5.rf.i386 (installed)
Error: Missing Dependency: liblzo.so.1 is needed by package lzop-1.01-2.el5.rf.i386 (installed)

anyone know how to fiff this :) i have tried many things :) that i know of

Thank you very much

till
30th October 2009, 19:53
And how is this related to the topic of this threa, which is "Error: configuration file /etc/getmail/*.conf does not exist " in the mail log file?

Please make a new thread if you have a question!