PDA

View Full Version : Install Failure ISPConfig3 - Help!


ncnoc
4th February 2009, 18:36
I have rebuilt my server several times thinking I am missing something each time, but once I get to installing ISPConfig I get to the point of running the installer and get he following error when I launch:

Specs: CentOS 5.2 / ISPConfig3

I followed this HowTo for the server setup: http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.2


>> Initial configuration

Operating System: CentOS 5.2 or compatible

Following will be a few questions for primary configuration so be careful.
Default values are in [brackets] and can be accepted with <ENTER>.
Tap in "quit" (without the quotes) to stop the installer.


which: no apache in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no apache2 in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no getmail in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no couriertcpd in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no saslsauthd in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no amavisd-new in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no clamdscan in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no pure-ftpd in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no pure-ftpd-wrapper in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no mydns in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no mydns-ng in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
which: no jk_chrootsh in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/sbin:/usr/local/bin:/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin:/root/bin)
Select language (en,de) [en]:



The last time before I reinstalled the OS I got the same errors, but it let me complete the installer. Once completed I noticed that ISPConfig files seemed to not install on the server, so when I tried to launch the admin panel from the browser, it failed to load.

Please help as I am completely lost as to why it is kicking back those errors when I know everything is installed properly. I know the fix to this is probably very simple, but excuse my stupidity I am a Windows Admin slowly converting to Linux environments.

falko
5th February 2009, 20:53
I followed this HowTo for the server setup: http://www.howtoforge.com/perfect-server-centos-5.2

This tutorial is for ISPConfig 2, not 3. For 3, use these instructions: http://www.ispconfig.org/docs/INSTALL_CENTOS_5.2.txt