PDA

View Full Version : Creating website - nothing happens


hagel
6th August 2005, 19:29
I'm creating a new website in ISPConfig, and everything seems fine in ISPConfig but after checking around it seems no new dir was made for the site neither was anything added to Vhosts_ispconfig.conf

Anyone have any idéas??

falko
6th August 2005, 20:01
Did you adjust the values in the table isp_server in your MySQL database to your system?

hagel
7th August 2005, 11:50
I did that, all values are correct, to the best of my knowledge..

Can't find anything wrong actually, any idéas?

Can you perhaps alter which group:user that should create directories and or alter Vhosts_ispconfig.conf ?? Right now it is root:root that owns the conf file, root also owns /var/www if that matters..

Cheers

hagel
7th August 2005, 12:49
oh, btw, is it really apache that is supposed to create dirs etc? Or is there a cron job somewhere that hasn't been started?

till
7th August 2005, 12:57
oh, btw, is it really apache that is supposed to create dirs etc? Or is there a cron job somewhere that hasn't been started?

The dirs and users are not created by apache, it is a script (ispconfig_wconf) that is started by the /etc/init.d/ispconfig_server script together with the apache on port 81.
Did you have any errors in the ispconfig log?

/home/admispconfig/ispconfig/ispconfig.log

hagel
7th August 2005, 13:01
gah... That script doesn't exist.. I started ISPConfig's apache manually..

hagel
7th August 2005, 13:07
found the script, copied it to /etc/init.d/

seems to work a bit better now..

hagel
7th August 2005, 13:19
Now the directories are correctly set up etc, but no entries are made in Vhosts_ispconfig.conf - but a copy is made of the file.

hagel
7th August 2005, 13:22
This is the errors found in the log:


07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1020: cp -fr /root/ispconfig/isp/error_en /var/www/web7/web/error
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1060: ln -s /var/www/web7 /var/www/setup.grub.se
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 92: setquota -g web7 10240 10240 0 0 -a &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 113: Connected successfully
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 208: MySQL FLUSH PRIVILEGES
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 136: cp -fr /etc/mail/sendmail.cw /etc/mail/sendmail.cw
~
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 283: cp -fr /etc/postfix/virtual_maps /etc/postfix/virt
ual_maps~
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_postfix.lib.php, Line 288: postmap hash:/etc/postfix/virtual_maps
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line
1181: cp -fr /etc/apache2/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf /etc/apache2/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf~
07.08.2005 - 13:14:17 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1786: WARNING: could not httpd -t &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - HTTPD_SYNTAX_CHECK: suexec
07.08.2005 - 13:14:17 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2327: WARNING: could not httpd -t &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:17 => WARN - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2333: httpd syntax seems to contain errors, reloading with old configurati
on
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2334: mv -f /etc/apache2/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf /etc/apache2/co
nf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf_07-08-05_13-14-17
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 2335: mv -f /etc/apache2/conf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf~ /etc/apache2/c
onf/vhosts/Vhosts_ispconfig.conf
07.08.2005 - 13:14:17 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 696: /etc/init.d/apache reload &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:18 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 696: /etc/init.d/postfix stop &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:18 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/classes/ispconfig_system.lib.php, Line 696: /etc/init.d/postfix start &> /dev/null
07.08.2005 - 13:14:18 => INFO - /root/ispconfig/scripts/lib/config.lib.php, Line 1811: cp -fr /etc/proftpd_ispconfig.conf /etc/proftpd_ispconfig.conf~


note, httpd is not how I start/stop apache, I have /etc/init.d/apache2

falko
7th August 2005, 14:38
Please have a look at this thread: http://www.howtoforge.com/forums/showthread.php?t=132
I think your Apache is missing some modules like PHP, etc.

hagel
7th August 2005, 17:26
php is installed, both for my main apache install and for ISPConfig.

Since the web (ISPConfig) works like it should, except for the writing issue, I guess PHP is in order there.

falko
7th August 2005, 18:02
php is installed, both for my main apache install and for ISPConfig.

Since the web (ISPConfig) works like it should, except for the writing issue, I guess PHP is in order there.

The ISPConfig Apache is not the problem, my post is related to your main Apache. Make sure that it loads all needed modules like PHP, mod_rewrite, Perl, etc.

hagel
7th August 2005, 18:11
The ISPConfig Apache is not the problem, my post is related to your main Apache. Make sure that it loads all needed modules like PHP, mod_rewrite, Perl, etc.

Ok, checked my apache2.conf and it loads alot of modules, like mod_rewrite and mod_php4 for example, perl on the other hand isn't loaded, but I know it is installed, since I used it yesterday.. hmm, cant find module_perl.so anywhere..

hagel
7th August 2005, 18:12
Hmpf.. tried to compile perl, but perl wanted to satisfy dependency to apache 1.3 ... gah..